Симеон Христов ще трябва да плати 4000 лева

 

Софийският градски съд увеличи на 4000 лв. размера на паричната гаранция за мярката за неотклонение на Симеон Христов, обвинен за боя на столичния булевард "Черни връх".

 

Още по темата

Инцидентът се разигра на 15 март на оживения столичен булевард, а поредните юмруци на пътя последваха след пътнотранспортно произшествие. Снимка, направена от очевидец и разпространена в социалните мрежи, надигна вълна от гневни коментари. След случая на бул. „Черни връх” бяха образувани две досъдебните производства. Едното е за самото транспортно произшествие, при което на Веселка Василева е била причинена средна телесна повреда, поради нарушения на правилата по Закона за движение по пътищата.

 

Хулиганската свада след това произшествие също води до образувано друго досъдебно производство. По него има обвинения за Симеон Христов и Никола Маринов. Първият е обвинен за причинена лека телесна повреда на Георги Милев по хулигански подбуди и беше задържан за 72 часа, прокуратурата поиска от съда да бъде задържан за постоянно, но Софийският районен съд го пусна срещу 2000 лева гаранция. Прокуратурата обачи поиска за Христов най-тежката мярка „задържане под стража“.

 

Мнозинството от състава на градските съдии прецени, че адекватната мярка за неотклонение е парична гаранция, но увеличиха размера и от 2000 на 4000 лв. имаше и особено мнение на съдия докладчика Руси Алексиев, според когото адекватната мярка за неотклонение е „домашен арест“.

 

„Не си спомням нищо. Мисля, че съдът беше достатъчно ясен. Произнесе се. Аз нямам повече какво да кажа“, каза Симеон Христов, след като чу окончателното определение.

 

Видео: БГНЕС