Тя обоснова това с нуждата от безопасност и интеграция

 

Образователният министър Меглена Кунева подкрепи предложението на главния прокурор за забрана на бурките в учебните заведения. Тя обоснова това с нуждата от безопасност и интеграция. 

 

Кунева обяви, че министерството ще се справи с липсата на нови учебници за първи и пети клас в началото на новата учебна година. Въпреки новата учебна програма, първокласниците ще ползват стария буквар. 

Още по темата

 

„Ако законът за предучилищното и училищното образование се отложи с една година заради ситуацията с учебниците за първи и пети клас, се отлагат и всички останали аспекти на реформата”, заяви Кунева пред учители от областите Пловдив, Пазарджик и Смолян по време на дискусия за промените, произтичащи от закона. 


 
„Законът, който влиза в сила от август, ще се приложи през нови учебни програми именно за първи и пети клас от следващата учебна година. Вие сте ледоразбивачът на реформата”, обърна се към учителите вицепремиерът. 


 
Тя беше категорична, че Министерството на образованието ще застане плътно зад учителите и ще им окаже подкрепа на всяка крачка от прилагането на закона. 


 
Експерти от МОН ще тръгнат на обиколки из цялата страна за провеждане на обучения. Планирано е също обучения на експертите от регионалните инспекторати по образованието за прилагане на новия образователен пакет. До края на юни ще има обучения на учителите в първи и пети клас.