От шест месеца в нея живее Валя Мутафова със семейството си

Видео: БГНЕС

 

Възстановяването на стадион "Пловдив" е тема, която периодично се появява и изчезва от общественото пространство в града, пише БГНЕС.

 

Построен в началото на 70-те и зарязан десетилетия по-късно, стадионът има всички дадености да бъде голямо и модерно спортно съоръжение. Сега обаче катинари висят по входовете, а понеже в живота обикновено няма празно място, на фона му се развива и една човешка драма. От шест месеца в шестоъгълната будка, която преди години е подслонявала касите за билети за футболните мачове, живее Валя Мутафова със семейството си.

 

Двете дъщери, едната от които със силна умствена изостаналост, са прибрани преди големите студове от социалните и са настанени някъде другаде. Валя и мъжът й обаче не са и реагирали на призивите да отидат в общинския приют. 

 

Грижата за бездомниците не включва насилствено настаняване, така че клошарите са останали там, където са си решили - в будката. Тя е побрала два дюшека, два телевизора и най-различни натрупани вещи. Има място колкото да се провреш и да легнеш. Отвън цялата е "санирана" с килими и одеяла.