„Сядай и започвай да пишеш”, развикал се пациентът

 

Пациент нападна лекар в деня на здравния работник. Случката стана тази сутрин в Русе в кабинета на общопрактикуващия лекар Сребрина Петканова. 83-годишен мъж я блъскал и обиждал, за да напише по-бързо рецептурна книжка.

 

Две пациентки на д-р Петканова стават свидетели на нападението  срещу нея. 

Още по темата

 

„Започна да удря по вратата, аз отстъпих и той връхлетя. Със словесна агресия се нахвърли върху докторката: „Започвай да пишеш; сядай, върши си работата”,  и я блъсна много силно. Голяма сила за възрастта му, беше много стресиращо”, разказа едната свидетелка. 

 

Лекарката с 31 години стаж също не очаквала, че може да бъде нападната. 

 

Аз буквално загубих ума и дума. На два пъти ме блъсна, след което излезе в коридора и каза: „Сядай веднага, започвай да работиш”. И в този момент аз затворих вратата, вече бях в шок”, разказва д-р Сребрина Петканова. 

 

Джипито и двете ѝ пациентки били толкова уплашени, че забравили телефона на полицията, дори не им дошло на ум да търсят помощ отвън.

 

Оказало се, че нападателят не е пациент на д-р Петкатова, а дошъл за рецептурна книжка на своя съседка. Заради преклонната му възраст лекарката няма да подава жалба срещу него.

 

Репортер: Наталия Йорданова