Причината - корупцията в ДАИ

 

Oт ДСБ поискаха оставката на транспортния министър Ивайло Московски. Според тъмносините опозиционери изключването на Цветелин Цветанов от ГЕРБ не е достатъчно и се налага някой да поеме политическа отговорност. 

Още по темата

 

"Затрупани сме със сигнали за много тежки нередности в ДАИ, включително тежка корупция при издаването на разрешителни за транспортни фирми и съмнения, че това се използва за партийно превземане на бизнес от две партии - ГЕРБ и ДПС. Вярваме, че е време Ивайло Московски да подаде оставка" , заяви лидерът на партията Радан Кънев. 

 

Междувременно от транспортното министерство съобщиха, че по заповед на транспортния министър е отстранен шефът на инспекторите в ДАИ Владимир Колев. Причината е, че не е осъществявал достатъчен контрол над подчинените си и така "са допуснати пропуски в работата и нерегламентирани практики". 

 

 

Припомняме, че управлящите продължават да си прехвърлят отговорността за арестувания шеф на „Автомобилната администрация”. Те вкупом вдигнаха ръце от Цветелин Цветанов и обясниха назначението му като колективен избор на Министерския съвет: