Прокуратурата ще поиска постоянна мярка „задържане под стража” за Петър Низамов

 

Прокуратурата в Бургас повдигна обвинение за три отделни престъпления на Петър Низамов-Перата и го задържа за 72 часа.

Още по темата

 

Перата бе арестуван, след като пусна в социалните мрежи видеоклип как няколко мъже връзват със свински опашки ръцете на трима афганистански граждани.

 

Прокуратурата ще поиска постоянна мярка „задържане под стража” за Низамов, който се оказва с богато криминално минало. От дома му са иззети лаптопи и мобилен телефон.

 

За извършеното от него престъпление Низамов може да лежи в затвора до шест години. 

 

Търсят се и останалите от групата, участвала в задържането на мигрантите.

 

Апелативният прокурор на Бургас Любомир Петров съобщи, че Низамов е отказал да съдейства на разследващите органи, като не е дал обяснения и категорично е отказал да участва в разпознаване. Това е принудило разследващите да извършат разпознаване по снимки. Единият от афганистанските граждани е разпознал обвиняемия Низамов.

 

Прокурор Петров заяви, че спрямо мигрантите е упражнена сила. Те са били съборени на земята, ритани, завързани и пребъркани за пари и ценности. Според показанията на афганистанците групата, която ги е задържала, е наброявала около 10 души, хората са били въоръжени с ножове и пистолет.

 

Директорът на ОД на МВР в града комисар Калоян Калоянов съобщи, че са извършени претърсвания, като в колата и жилищата на Низамов са открити ножове, мачете и марихуана.

 

 

Репортер: Цеца Алексова