Певицата предизвикала лека катастрофа тази нощ в София, повдигнато ѝ е обвинение

 

Певицата Жана Бергендорф -  с обвинение за шофиране след употреба на наркотици.  Бергендорф беше задържана тази нощ в центъра на София. След 24 часа в ареста, е освободена срещу подписка. 

 

Още по темата

Полицаите хванали Жана Бергендорф, след като предизвикала лека катастрофа късно снощи. „Жана е ударила някаква друга гражданка. Случва се. Просто не е успяла да спре и я е чукнала леко отзад”, обясни адвокатът на Жана Бергендорф Стефан Атанасов.

 

Другата жена извикала полиция. Жана Бергендорф била проверена с дрегер за алкохол. Пробата е отрицателна. 

 

Поведението на певицата обаче усъмнило униформените. Затова решили да й направят  тест за наркотици. По информация на наши източници, тестът показал, че Жана Бергенфорф е употребила кокаин. Отказала да й бъде взета кръвна проба.

 

 

Саня Армутлиева от продуцентска компания "Вирджиния рекърдс" заяви пред Нова, че не знае нищо за случая. Няколко часа по-късно от компанията изпратиха официална позиция по случая. 

 

"В качеството си на продуцент и мениджър на Жана Бергендорф, компанията „Вирджиния Рекърдс“ има отношение към поведението на изпълнителката единствено във връзка с професионалните й ангажименти по смисъла на сключения с нея договор и не е в състояние да влияе на изборите в личния й живот", подчертаха от „Вирджиния Рекърдс“. 

 

"Ако твърденията, че Жана Бергендорф е била под влияние на вещества, забранени от закона на Република България, по време на пътен инцидент, в който е била участник, се потвърдят официално по съответния предвиден за това ред, „Вирджиния Рекърдс“ в качеството си на мениджър на Жана Бергендорф ще положи усилия в посока на това да й бъде оказана специализирана помощ и подкрепа за успешно справяне с проблема, какъвто и да е той", обясниха от компанията.

 

Името на Жана Бергендорф влезе в полицейските сводки и лятото на миналата година, след битов скандал с приятеля й. В дома им беше намерена марихуана с неясен притежател.За шофиране след употреба на наркотични вещества, законът предвижда лишаване от свобода до 3 години и  глоба до 1 500 лева. Припомнете си интервюто ѝ в "Комбина" след случая миналата година: