За Черноморието е в сила предупреждение за силен вятър и вълнение на морето

 

Жълт код за интензивни валежи е обявен за 25 области на страната. На места се очаква количествата дъжд да достигнат от 20 до 35 литра. На места може да има и градушки, съобщават от НИМХ.

 

Кодът е в сила за всички области без Добрич, Варна и Бургас. В отделни райони ще има интензивни локални валежи с по-големи количества. На места в южните райони на страната дъждът ще е придружен с гръмотевици. За Черноморието е в сила предупреждение за силен вятър и вълнение на морето.

 

Докога ще продължат валежите и студените дни?

 

До края на деня ще продължи да вали. За по-голямата част от страната с изключение на източните райони остава в сила жълтия код за значителни валежи с количества до 30-35 литра на кв. метър. На места в южните райони ще има и гръмотевици. Възможни са и градушки.

 

Студен северен вятър ще е главният виновник за чувствителното захлаждане. Максималните температури ще са едва между 11° и 16°. През следващите три дни ще продължи да духа студен вятър. Валежите ще продължат, но ще са с прекъсвания и вече на по-малко места.

 

От четвъртък ще започне и бавно затопляне, но все още ще бъде хладно за началото на май. През трите почивни дни около Гергьовден преди обяд ще има шанс за малко слънце, след обяд ще има кратки валежи, на места с гръмотевици.