Жребият беше изтеглен пред журналисти

 

За първи път - публично разпределение на делото за регистрация на политическа партия. Става дума за новата формация на Лютви Местан ДОСТ. От Софийския градски съд решиха

Още по темата

жребият за разглеждането му да бъде изтеглен пред журналисти заради "големия обществен интерес". 

 

Така делото за регистрацията на партията беше разпределено на съдия Лилия Илиева. 

 

Още при обявяването и учредяването на ДОСТ се появиха коментари, че партията ще обслужва протурски интереси. Подозрения, които Местан и хората му категорично отричат. В края на април те внесоха в съда 24 папки с подписи и заявления за членство. След днешния жребий тече едномесечен срок, в който съдът трябва да разгледа искането за вписване на публично заседание. Според съдия Братоева, която разпредели делото, то изобщо не е сложно.  

 

 

По-рано от партията на Лютви Местан обясниха, че са се презастраховали с документи, така че не очакват да има проблем при законовата регистрация на ДОСТ.

 

Партията беше създадена малко след като Лютви Местан беше отстранен от председателския пост на ДПС. И до днес около нея има скандали заради съмнения, че ДОСТ е протурска партия, която ще обслужва интересите на Анкара. Лютви Местан и хората зад него категорично отричат това.

 

Видео: БГНЕС