Прокуратурата започна проверка

 

Дете почина по време на раждане. 37-годишна жена искала да роди детето си без медицинска помощ в дома си в село Иван Вазово. По време на раждането детето се задушило и починало.

 

Галя и Боян признават, че нямат доверие на болничните заведения. Заради това жената решила да роди сама, в домашни условия. "Ходихме на организирани курсове за раждане. Бяхме запознати с всичко. Вярвахме, че ще успеем да се справим”, разказа Боян. Освен нежеланието да посети болница, двойката не е потърсила помощта на лекари за раждането.

 

След раждането обаче на Галя й се наложило да отиде в болница в Пловдив. Днес обаче тя си е тръгнала от там по собствено желание.

 

Хората в селото разказват, че жената е последователка на руската секта "Анастасия", чийто основател проповядва живот в родови екоселища, далеч от цивилизацията. Вероятно затова, Галя не възприема смъртта на бебето си като трагедия.

 

В Районна прокуратура - Пловдив е образувана проверка по случая. Майката все още не е разпитвана, но това предстои. Ще бъдат разпитани и свидетели,  назначена е съдебно-медицинска експертиза.