Това се казва в позиция на движението, разпространена до медиите

Политическа партия ДОСТ приветства решението на президента Росен Плевнелиев да наложи вето върху дискриминационните текстове в Изборния кодекс, които ограничават правото за участие в избори на български граждани, живеещи в чужбина., се казва в позиция на партията, разпространена до медиите.

Още по темата

 

"Президентското вето е една възможност да бъде възстановен конституционния принцип за равните права на българските граждани, независимо къде живеят. Това е и шанс 43- то Народно събрание и сегашното управление на страната да скъсат със зависимостите си от крайно националистически и популистки формации, каквито са НФСБ и ВМРО от Патриотичния фронт", се казва още в документа.

 

"ПП ДОСТ подчертава още веднъж своето разбиране, че в съвременна демократична и евро – атлантическа България няма никакво място за противопоставяне на българските граждани по верски, етнически и езиков признак, а напротив силата на съвременното ни демократично общество е в гражданската национална консолидация на всички наши сънародници и заедно с техните различия. Надяваме се, че депутатите в 43 – то Народно събрание ще намерят в себе си достатъчно политическа зрялост, мъдрост и демократизъм, за да бъде изработен наистина един модерен и гарантиращ равни права на всички български граждани Изборен кодекс", завършва позицията на ДОСТ.

 

По-рано днес стана ясно, че президентът Росен Плевнелиев ще наложи вето върху Изборния кодекс. Подробности - във видеото.