Преди дни президентът наложи вето на част от промените в Изборния кодекс

 

Още по темата

„Целта на Патриотичния фронт беше да ограничим възможността на Турция да се меси във вътрешните работи на България. Не се постигна обратнияt ефект, правата на българите не са ограничени”, заяви в студиото на „Здравей, България” лидерът на ВМРО и съпредседател на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов. Той коментира наложеното от президента вето на текстовете в Изборния кодекс, отнасящи се за гласуването в чужбина.

 

„Утре предстоят разговори с премиера Бойко Борисов за Изборния кодекс и на тези разговори ние ще заявим, че сигурността на държавата стои над всичко. Не може да си играем с бъдещето на нашата страна”, заяви Каракачанов и добави: "Ако в парламента колегите от четирите формации, които съставляват мнозинството, предпочетат да жертват сигурността на България, ние няма какво да правим в това мнозинство”.

 

„Обвиненията са, че искаме да ограничим правата на българите зад граница, но няма такова нещо. Ако погледнете реално, ВМРО е организацията, която 20 години се опитва да защитава интересите на българите в чужбина”, подчерта Каракачанов.

 

„Нека да измислим вариант как да спрем възможността на Турция да се бърка във вътрешните работи на България. Има ли информация, че една турска банка в България се готви да раздаде 6 милиарда долара на свои поставени фирми в полза на една политическа сила за купуване на земя и развиване на бизнес. Говоря за новата партия, която се появи. Питам нормално ли е България да бъде жертва на тази неосманиска политика, която Турция провежда”, каза още Каракачанов.  

 

„Има хора и институции, които са отговорни да ограничат влиянието на Турция в България и да попречат на намесата във вътрешните ни работи”, коментира Димитър Димитров от Инициативния комитет „Гласувай без граници”, който няколко години е живял и учил във Великобритания.

 

„През 2013 година на парламентарните избори в Лондон съм чакал 7 часа на дъжда пред посолството на България. Истината е, че много хора, които дори не живеят в Лондон, трябва да пътуват средно по 4 часа само, за да стигнат до посолството. Там се чака още 11 часа”, разказа той.

 

„Времето в чужбина е пари, транспортът в чужбина е пари. Не може на българите в чужбина да им се налага да плащат, за да гласуват, а в България на хората да им плащат да гласуват”, подчерта Димитров.