Откриха 12-ото издание на изложението "Уикенд туризъм"

С ревю на народни носии и изпълнение на певицата Габриела Йорданова бе открито 12-ото издание на изложението "Уикенд туризъм“ в Русе. От днес до 14 май русенци и гостите на града ще могат да се наслаждават на различни атракции на открито, пише БГНЕС.

 

В програмата са включени туристически анимации в градска среда на открито, дискусии, маркетингови изложения и други, като за първи път ще се предложи като продукт виненият туризъм и местната кухня. Организирани са кулинарни демонстрации за презентиране на туристически продукти, свързани с традиционна кухня от региона, както и традиционна унгарска кухня.

 

В изложението има 69 щанда и демонстрации на 35 занаята. Участват и гости от Унгария. Тъй като през 2016година Русе е Европейски град на спорта, са организирани и спортни атракции – шах на открито, акробатика, катерене по стени и други.

 

В рамките на „Уикенд туризъм“ ще се проведе и второто издание на Парада на ретро автомобили. Той е предвиден за 14 май и за пръв път ще има участници с мотоциклети.