Областната организация проверява дали може да се случи по Конституция

Областната организация на АБВ във Велико Търново e издигнала кандидатурата на Георги Първанов за президент. Това съобщи Николай Петров - член на регионалното ръководство на партията и бивш заместник-областен управител, предаде БТА.

 

„Аз лично имам симпатии към Ивайло Калфин, но това са мои виждания. Предстои да видим дали конституционно може да се случи Георги Първанов да е кандидатът ни”, заяви Петров.

 

Поводът за пресконференцията му беше подадената от него оставка като заместник-областен управител и отчет на свършеното до момента. Той подаде оставка в сряда, след като АБВ официално се оттегли от властта. 

Още по темата

 

Петров смята, че вероятността да се проведат предсрочни парламентарни избори е над 50%. 

 

„Тепърва ни предстои тежка политическа година. Не изключвам предсрочни парламентарни избори", посочи той. „В лично качество казвам, че стабилността е на първо място, но ако се стигне до избори, знаете, че сме добри и ще се сборим. Считам, че вероятността от предсрочни избори след излизането на АБВ от властта е над 50%”.

 

Петров обясни, че не знае кой ще го наследи на поста в областната администрация, но сподели, че би се радвал това да е спрягания от много време насам общински председател на СДС Камен Алексиев. Бившият вече зам.-областен управител обаче поясни, че сериозни шансове за мястото имат и от Патриотичния фронт, които традиционно са силни в старата столица.

 

Във връзка с твърденията, че АБВ може да се обвърже с БСП, Петров заяви, че не е привърженик на тази идея и поясни, че в неделя ще бъдат обявени политическите мотиви за напускане на правителството.