Целта е да се привлече вниманието им към негативните последствия от Изборния кодекс

 

Българи от чужбина написаха лични писма до всички депутати заради гласуването

Още по темата

 

"Надяваме се чрез него народните представители да се вслушат в гласа на гражданите в чужбина. Аз лично останах с впечатление, че не си дадоха сметка какво всъщност беше решено. Това писмо е начин да се привлече тяхното внимание към негативните последствия за много хора. Другото, което се цели, е точно в този период след ветото, когато депутати имат възможността да преразгледат текстовете, да се наблегне върху факти и аргументи именно за негативния ефект”, обясни в „Здравей, България” Мариана Тосева.

 

"Тези 136 секции в Турция не представляват никаква опасност. В тях гласуват 60 000 български граждани. С техните гласове се избират четирима депутати. Те не могат да представляват някаква съществена опасност, дори да е вярна хипотезата на депутатите от Патриотичния фронт. От години организирам избори в чужбина, в Швейцария имаме повече от 20% избирателна активност. Процесът с режима на лесно отваряне на секции в миналия Изборен кодекс би трябвало да продължи, за да може да се увеличава изборната активност в чужбина”, коментира Димитър Иванов, който живее в Швейцария.

 

"Инструментът на участие в изборите е много важен и не може по някакви конюнктурни съображения България да се откаже от част от своето бъдеще”, на мнение е Иванов.