Спор в "Челюсти": Трябват ли ни предсрочни избори точно сега?

 

Трябват ли ни предсрочни избори точно сега? Права ли е опозицията да настоява за вот в момента или възможно най-скоро? Прави ли са управляващите да говорят за предстоящ хаос, ако се случи това и да се позовават на стабилността? Спорът по всички тези въпроси в „Челюсти” е между Десислава Атанасова от ГЕРБ и Румен Гечев от „БСП - Лява България”. 

Още по темата

 

„Искаме избори, защото не се осъществява програмата на правителството. Обещанията, които бяха направени, не се изпълняват. Вместо 3-4% растеж, както обещаваше премиерът, в момента лазим по дъното с 1,5%. Бяха обещавани чужди инвестиции, а първото тримесечие те са 6-7 пъти по-малко, отколкото миналата година. Оценката на външния пазар и световната икономика е отрицателна. Жизненият стандарт не расте”, изтъкна като аргументи за необходимостта от избори Румен Гечев.

 

„За БСП винаги картината изглежда страшна, особено когато не управляват. Още по-страшна обаче изглежда като управляват. Не е лошо, когато се критикува – на опозицията това й е работата. Реформаторският блок и АБВ обаче в момента иззеха тази функция. Ако БСП не заяви опозиционна линия на поведение, те приключват”, коментира от своя страна Десислава Атанасова.

 

„Десните трябваше да пестят от бюджета, а ГЕРБ го товарят с 16 милиарда лева нов дълг. Това е рекорден дълг в историята на България”, контрира Гечев и призова управляващите да отговорят на хората какво се случва с предизборната програма, която не се изпълнява. 

 

„АБВ напуснаха коалицията, защото корабът потъва. Те видяха, че идват предсрочни избори. Ако бяха останали с вас да управляват, щяха да приключат”, обърна се към Атанасова Румен Гечев.

 

По думите му обаче вероятността някоя партия да има абсолютно мнозинство е много малка. Той бе категоричен, че БСП няма да прави коалиции, които са безпринципни.

 

Още от спора между Атанасова и Гечев гледайте във видеото.