Те настояват за обща надпартийна номинация на Плевнелиев за втори мандат

 

„Изразяваме възмущението си от вчерашния вот и отхвърлянето на ветото на президента Росен Плевнелиев, при който в името на участието във властта, поредното спазарено мнозинство в Народното събрание погази принципи, програма и конкретно - интересите на избиратели на РБ. Тревожи ни, че без единство и механизъм за решения РБ се обезсмисля и става поредната коалиция службогонци. В резултат на което губим доверието на избирателите си и нарушаваме собствените си правила”, се казва в позиция на Гражданския съвет на РБ, НПСД, БЗНС и ДСБ.

Още по темата

 

На 43-ото Народно събрание е нужно краткосрочно мнозинство за важните геостратегически решения, а не плаващи мнозинства за удържане на властта, допълват те.

 

"Президентът се оказва последен властови гарант за политическата посока на страната. Ясно ни е, че засега без ГЕРБ няма нито мнозинство, нито президент. Затова, като знак на отговорност към нацията, ние ще поискаме среща с Бойко Борисов, за да обсъдим възможността „да има обща надпартийна номинация на президента Росен Плевнелиев за втори мандат, а не жалка партийна битка”, пише още в тяхната позиция.