Носителят на "Златната топка" е подготвил приятелски мач

 

Тази вечер е шоуто, с което легендарният български футболист Христо Стоичков ще отбележи своя юбилей. Носителят на "Златната топка" е подготвил приятелски мач, в който ще участват родни и чужди величия във футбола. Спектакълът "50 години номер 8" ще се проведе на Националния стадион "Васил Левски". 

Още по темата

 

Стоичков е име, познато на всеки българин. Притежател е на най-престижните футболни награди в света - „Златна топка“ и „Златна обувка“. Звездата му изгява в червения клуб "ЦСКА", а след това Христо е привлечен от гранда "Барселона" за рекордните 4 милиона долара.

 

Звездният мач ще започне в 20.00 часа. Влизането на националния стадион ще става през осем пункта. Те ще отворят врати в 15:30, а в рамките на самия стадион ще се влиза след 17.30 ч.

 

 

Часове преди началото на футболния спектакъл президентът Росен Плевнелиев прие Стоичков и гостите за бенефисната му среща. В Гербовата зала държавният глава отличи Камата с почетния знак на президента.

 

 


"Името на Христо отваря всички врати на планетата. Талантът му е изключителен. Той е голям човек, посветен на обществото, голям патриот, голям българин", заяви Плевнелиев.


"За първи път в тази зала има толкова много злато. Златни обувки, златни топки", посочи легендата на българския и световния футбол.

 

 

Репортери: Деян Веселинов/Николай Василковски