Корнелия Нинова смени цялото партийно ръководство

 

БСП се стяга за предсрочни избори. Курсът зададе новият председател Корнелия Нинова на заседание на Висшия съвет на партията. На него социалистите избраха нови заместник- председатели и Изпълнително бюро.

 

Корнелия Нинова използва още веднъж случая да разсее съмненията, че под нейно ръководство партията ще си другарува с ГЕРБ.

 

„Управлението на Бойко Борисов е опасно. ГЕРБ са наш политически противник. Правителството на Бойко Борисов е вредно за България”, заяви Корнелия Нинова. 

Още по темата

И затова трябвало да си ходи.

 

„Започнете мобилизация и вдигайте партията за подготовка за предсрочни избори”, призова Нинова.

 

И ако вратата на БСП към ГЕРБ беше хлопната, то към АБВ е открехната. Но много леко. 

 

„Ние можем и сме готови да разговаряме с всички вляво. Но категорично не приемаме менторски тон, размахване на пръст и водачество, към което БСП да се присламчи”, заяви Нинова. 

 

По-лява, по-опозиционна и по-активна си обещава да е БСП занапред. За тази цел цялото партийно ръководство без един беше сменено с таен вот. Сред новите попълнения е бившият кмет на Благоевград Костадин Паскалев. 

 

„Аз за себе си знам едно - че не съм губил избори досега”, заяви Паскалев. 

 

В бюрото вече е и левият журналист Александър Симов.

 

„БСП се нуждае от единно действие, което да покаже, че партията излиза от своята криза. И успява да роди алтернатива на всичко това, което става в България”, заяви Симов. 

 

Звездата на новото партийно ръководство е народният любимец Стефан Данаилов, който пропусна общата снимка поради ангажимент.

 

Видео: БГНЕС