Момиче събра 46 рокли за социално слаби момичета, които завършват училище

 

Традиционният абитуриентски бал за младежи в неравностойно положение под егидата на президента започна. Събитието се провежда в резиденция „Бояна“. Всички момичета и момчета идват от институции и домове за деца, лишени от родителски грижи, както и от центрове за настаняване от семеен тип.

 

Балът при държавния глава Росен Плевнелиев е част от инициативата "Подкрепи една мечта", която помага на младежите в неравностойно положение да продължат пътя си в живота. Президентът обеща еднократна финансова помощ на всеки, който продължи образованието си. 


Балът на Вяра е бил преди три години. Несъмнено един от най-щастливите моменти в живота й. Днес тя е готова да се раздели с красивата си рокля, за да дари щастлив бал на друго момиче. 
Вяра е направила страница във Facebook, в която призовава и други бивши абитуриентки да дарят роклите си. 

 

Така вече 46 момичета вече имат красиви рокли за бала. Три от тях Вяра изпраща в дома за деца, лишени от родителски грижи в Берковица. 

 

Роклите пристигат при Красимира. Родена в бедно семейство с три деца, но израснала не в бащиния си дом, а в държавна институция. А днес Красимира се чувства като принцеса на абитуриентски бал при президента. Двойно по-щастлива е Вяра.

 

Утре Красимира ще се върне отново в домя в Берковица. Там ще живее докато навърши пълнолетие. Догодина обаче ще трябва сама да изкарва прехраната си. Мечтае да печели, готвейки вкусни ястия. 

 

Репортер: Марина Малашева

Стажант-репортер: Наталия Герджикова