Певицата обясни, че й е омръзнало да съдят за нея по вида й

Певицата Алиша Кийс се отказа от грима и заяви, че това е едно от най-разумните й решения, защото така преодолява натиска, упражняван върху известните жени, съобщи в. "Индипендънт". Певицата обясни, че й е омръзнало да съдят за нея по вида й в "суровия свят на развлекателната индустрия", в който "всеки има някакъв коментар как изглеждаш". 

Още по темата

 

Все повече звезди напоследък протестират срещу натиска да се спазва определен стандарт за красота в шоубизнеса. Много знаменитости не се съгласяват да се обработват снимките им и самите те пускат свои снимки, на които са без грим. Увеличава се и броят на моделите и актрисите с по-пищни форми.

 

Алиша Кийс, която е на 35 години, се присъедини към това движение. Тя разказа, че преди да започне работа върху новия си албум, е направила списък на всичко, което й е омръзнало, например "колко промиват мозъците на жените, за да мислят, че трябва да са кльощави, или секси, или желани, или идеални".

 

 Тя обясни, че когато се е отказала от грима, се е чувствала много несигурна и непрекъснато се е притеснявала да не я снимат. Постепенно станала по-уверена, увлечена в работата по новия албум. Така се решила и на фотосесия без грим, да позира за големи списания, да излезе с измито лице на сцената. Свои снимки без грим разпространиха също Камерън Диас, Синди Крофорд, Ева Лонгория, Гуинет полтроу, Ан Хатауей, напомня БТА.