Безпрецедентни мерки за сигурност във Франция

 

Безпрецедентни мерки за сигурност във Франция по време на Евро 2016, което започва след броени дни. Близо 100 000 служители на органите на реда ще се грижат за безопасността на феновете и отборите.

 

Най-големи усилия са съсредоточени в Париж, където в рамките на месец ще се проведат пет срещи на стадион „Парк де Пренс” и седем на „Стад дьо Франс”, включително откриването и финалът. 

Още по темата

 

Усилия се полагат и за сигурността на международния пресцентър, на официалните хотели на УЕФА и на трансферите на отборите. Френските власти ще разположат допълнително над 3000 служители на реда в Париж и околностите, заяви началникът на парижката полиция, като подчерта, че силите на реда са готови за голямото събитие.

 

„Предприетите мерки ни позволяват да навлезем в този труден период, за който не можем да кажем, че няма никакъв риск. Страната ни е застрашена от удари навсякъде, не само във фен зоните и стадионите. Смятам обаче, че сме толкова подготвени, колкото трябва да сме на фона на това предизвикателство”, заяви Мишел Кадо.

 

На територията на Франция продължава да е в сила извънредното положение, въведено след атентатите в Париж. То дава специални правомощия на полицията и ще бъде в сила, поне засега, до края на месец юли.

 

От 10 юни Европа става футбол. Гледайте най-доброто от шампионата по каналите на „Нова Броудкастиг Груп”.