Не липсват и негативни коментари в британската преса

Англия претърпя унизително поражение от Исландия в осминафиналите на Европейското първенство по футбол. След футболния Brexit отборът бе унищожен от критики и стана за смях на цяла Европа.

Уейн Руни откри от дузпа в четвъртата минута, но само две по-късно защитникът на руския "Краснодар" - Рагнар Сигурдсон, изравни. В 18-ата минута обратът вече беше факт – нападателят на "Нант" Колбейн Сигторсон се разписа за победното 2:1, а проявата на вратаря Джо Харт бе повече от конфузна.

Веднага след двубоя мениджърът на Англия Рой Ходжсън, който бе най-скъпо платеният треньор на първенството, подаде оставка. 

По темата

Негативните коментари заляха британската преса. „Безидейни”, „Унизителна загуба” - в този тон са заглавията тази сутрин.

Англия излезе от Европа два пъти за седмица, Исландия ни прати в обратно в ледената епоха”, шегуваха се фенове в социалните мрежи.

Рекордьорът по голове за островния тим - Гари Линекер, който в момента се изявява като коментатор, написа: „Загубихме от държава, в която има повече вулкани, отколкото професионални футболисти.”

И наистина – дори един от помощник-треньорите на Исландия всъщност работи като зъболекар.

Нови висини достигна и придобилият световна популярност коментатор – Гудмундур Бенедиктсон, който отново порази с ентусиазираните си крясъци.

Радостта на исландците, чието население е близо 350 000, е наистина невероятна. На терена нахлу дори първата дама на страната Дорит Мусаеф.

Мечтите на ледената страна продължават на 3 юли, когато Исландия излиза срещу Франция в четвъртфинален сблъсък, който ще бъде предаван пряко по Нова телевизия и Диема.