Турция води война на 5 фронта, коментира още той

"Турция много го е закъсала, тя води война на 5 фронта и по този начин няма да станат нещата. Това е страшно опасно за България", коментира в студиото на „Здравей, България” проф. Михаил Константинов. 

„Според мен Великите сили трябва да се съберат и да решат, че ще се прави кюрдска държава и да унищожат чудовището ИДИЛ”, каза още той.

„И този атентат в Истанбул, и предишни атентати в Турция през тази година символизират провала на Ердоган в множество негови политики – както спрямо кюрдите, така и във външната политика.  Пълен провал на Ердоган в близкоизточната политика, пълен провал в неосманската политика и пълен провал в глобалната политика. Той успя да се скара с Русия и САЩ”, коментира политологът Димитър Ганев.

Проф. Константинов коментира и резултатите от референдума във Великобритания.

„Решението на повечето британци да напуснат ЕС е преди всичко емоционално, а не рационално. Очевидно хората са се чувствали несигурни по много причини – срив на вътрешния пазар, тероризъм, мигрантско нашествие в Европа”, заяви той.

„Излизането на Великобритания от ЕС доста вероятно ще бъде последвано от излизане на Шотландия и може би – на Северна Ирландия, които искат да останат в ЕС”, каза още той.