Домакините на първенството отстраниха Германия с 2:0

Мечтата на Франция за европейска титла пред собствена публика продължава да е жива. "Петлите" изхвърлиха големия фаворит Германия в полуфиналната битка на "Стад Велодром" и ще спорят с Португалия на "Стад дьо Франс" на 10 юли. Това се случва 16 години след последния финал на Европейско и последната титла на Стария континент за тима, пише Gong.bg

Успехът пред екзалтираните трибуни донесе топреализаторът на Европейското първенство Антоан Гризман, който реализира и двете попадения. Първото от тях беше дълбоко в продължението на първата част от дузпа, а второто в 73-та минута след фрапантна грешка на германската защита и вратаря Мануел Нойер.

Така Франция стигна до директния спор за титлата и след като откри шампионата на 10 юни на най-големия стадион в Париж, ще има честта и удоволствието и да го закрие на същото съоръжение. 

По темата

"Петлите" стигнаха за трети път до финал на Европейско първенство, като досега нямат пропуск и са се устремили към хеттрик. А дали ще има отново радост пред собствена публика, както беше през 1984 г., ще разберем в неделя след мача с Португалия. 

Повече спортни новини четете на Gong.bg

Финалът на UEFA EURO 2016 е на 10 юли, неделя, с начален час 22.00. 

Футболните срещи от програмата на UEFA EURO 2016 се излъчват в партньорство между Нова Броудкастинг Груп и Българската национална телевизия.

Всички срещи можете да гледате на живо и в euro2016.gong.bg