Според бившия земеделски министър проблемът е, че се сече не където трябва

В България се сече по-малко отколкото трябва, но не се сече там където трябва. Това коментира бившият земеделски министър Мирослав Найденов в предаването „Здравей, България”.
 
„Подборната, или санитарна сеч, трябва да се извършва на труднодостъпните места, където в момента има много гора. А се сече на леснодостъпни места, за да се намали себестойността и да са по-големи печалбите. Това е големият проблем”, обясни Мирослав Найденов. 
 
Той коментира предаването „Разследване”, в което журналистът на Нова Марин Николов разкри поредната скандална обществена поръчка в горския сектор за скъпа хибридна кола под наем с държавни пари – 72 000 лв. годишно
 
По темата
„Най-малкият проблем е колата на Иван Недков. Когато бях министър, Недков караше един джип от китайските, сглобявани в България”, заяви Найденов.
 
Бившият министър ще предложи в качеството си на председател на Съюза за стопанска инициатива, да се приемат правила за това различните държавни служители на какъв автомобил и с какви екстри имат право да се движат според ранга им. 
 
Целия разговор гледайте във видеото