До края на сезона ще има 30 000 проверки

Данъчни по бански. Щурмът на инспекторите е по цялото Черноморие. 
 
100 % от проверените днес от данъчните обекти на територията на къмпинг „Градина” работят в нарушение на Данъчното законодателство. 
 
До момента НАП е проверила над 8 000 обекта по цялото Черноморие, като до края на туристическия сезон предстои да бъдат извършени още 30 000 проверки. 
 

От ранни зори данъчни под прикритие атакуваха магазини и заведения в къмпинг „Градина”. Най-драстичното нарушение, на което попаднаха - търговец на плодове и зеленчуци работи без касов апарат.
 
Ако в началото на сезона всяка втора проверка е констатирала нарушения, сега вече са само в 30 % от случаите.
 
„Освен близо 15 % спадане на нарушенията, виждаме един рязък бум с около 20 % на продадените касови апарати в Бургас и региона и консумативите за касови апарати”, заяви говорителят на НАП Росен Бъчваров.

На къмпинг „Градина” обаче не е така. 
 
„Тук от първите пет проверки установяваме буквално 100 % отклонения от облагане. Има места, където се издават касови бележки, но там където се издават касови бележки, има несъответствие с касите”, обясни Бъчваров.

Заради това близо 2 000 обекта по южното Черноморие са поставени под дистанционно компютърно наблюдение и така оборотът им се следи денонощно.  
 
Проверките на данъчните ще бъдат денонощни, до края на туристическия сезон, като най-засилени ще бъдат през почивните дни - петък, събота и неделя.