Възпламенили са се материали, складирани за изолация на сградата

Пожар избухна в една от залите на басейн "Академик", съобщи зрител на Нова в рубриката "Моята новина".
 
По информация на БГНЕС огънят е тръгнал в малкия стадион "Академик" на 4-ти км в столичния квартал "Гео Милев”. Пожарът е овладян. Щетите не са големи.
 
Пламъците тръгнали, след като по време на ремонтните дейности, които се извършват на съоръжението, са се възпламенили материалите, складирани за изолация на сградата.
 
По темата
Пожарът е започнал около 13:00 часа и е овладян от екипите на пожарната за по-малко от 2 часа, уточниха от спортното министерство.
 
Търговското дружество „Академика 2011”, което стопанисва стадион „Академик” на 4-ти км няма да претърпи загуби, тъй като обектът е застрахован, а докато тече ремонтът, всички рискове се носят от изпълнителя.
 
Ремонтът на стадиона включва изпълнение на енергийна ефективност по ЕСКО договор за сградата на спортен комплекс „Академик“ на 4-ти км и обновяване на сградата, басейна, залите, съблекалните и общите части. Стойността на ЕСКО договора е близо 500 000 лв., които се заплащат от изпълнителя и след това се връщат от дружеството на база, постигнатите икономии в продължение на 10 години. Втората част от ремонта е на стойност близо 700 000 лв., които „Академика 2011” ще изплаща разсрочено в продължение на 10 години.