По следите на късмета тръгна Яна Николова

Наш екип в селото на милионерката Гошка. Жената спечели от лотарията в Испания невероятните 68 милиона евро. След емоционалната й реакция в тото пункта, обаче, никой не я е виждал. Яна Николова е в малкото селце Кинтанар дел Рей. Ясно ли е къде е късметлийката Гошка? 

Кинтанар Дел Рей. На 270 километра от Мадрид и 150 от Валенсия. Дом на 8000 жители. Един от тях – най-новият тотомилионер в Испания. 

Печелившият билет попада в ръцете на Гошка, случайно – числата са избрани от машината. А удоволствието да й съобщят голямата новина имат сестрите Сара Естер и Хосефа, които работят тук от години. 

По темата

„Бяхме много изненадани и наистина – щастливи”, разказва Хосефа, служител в лотарийния пункт в Кинтанар дел Рей.

В продължение на два дни, всички в селото знаят, че щастливецът е някъде тук. Но никой не знае неговото име. 

„Семейството ми се надяваше да спечели. Баща ми дойде веднага да провери фиша си, но се оказа, че не той е печелившият”, разказва ни Сами. 

В пункта се извиват опашки от кандидати за голямата награда. 

„В понеделник сутринта, тази жена – Гошка, се появи да провери фиша си. Подаде ми го, аз го проверих и й казах: „Милионите са Ваши!”. Точно в този момент, по случайност, местната телевизия беше тук и успя да улови първите й думи. Тя беше толкова щастлива. И ние покрай нея”, споделя Сара Естер –служител в лотарийния пункт в Кинтанар дел Рей. 

Сестрите познават Гошка от години. Идвала тук всяка седмица, за да пусне фиш. Докато не спечелила голямата награда.

Освен радост, новината поражда и много догадки, защото откакто е спечелила наградата, никой не знае къде е новоизлюпената милионерка. Нито семейството й. Мистерия, над която всички в селото си блъскат главите.

„Казват, че напуснала града, защото се страхувала от мафията. Ако бях на нейно място вероятно бих постъпил по същия начин, защото когато имаш пари, се появяват много хора, които искат да ти ги вземат”, казва Хуан-Мануел. 

Дори и това обаче не плаши десетките кандидати за съдбата на Гошка, които вече сериозно се точат на следващата печалба.

Треска за милиони и в България. Джакпотът в Национална лотария постави исторически рекорд в България - 9,6 милиона лева. 

Огромната печалба може да сбъдне и най-смелите мечти на късметлията, който познае печелившите числа и страна на монета. Това е най-големият джакпот в историята на лотарийните игри в страната. Досегашният рекорд е от 2012 година - тогава падна тото-джакпот от 9 милиона и 400 000 лева.

Седемцифрената сума не спира да привлича хиляди българи към лото пунктовете. Миналата седмица четирима късметлии уцелиха петици и бяха съвсем близо до натрупаните милиони. Кой ще стане големият късметлия ще стане ясно на 10 август, когато е следващото теглене.