Те се опитали да избягат

Нападение над полицаи във Велинград. Двама униформени бяха бити  с колове и стъклени бутилки, след като опитали да арестуват пиян шофьор. За щастие, те се отървали без сериозни наранявания. 

Екшънът се разиграл в квартал“Анезица“ във Велинград. Двамата полицаи спрели за проверка лек автомобил, в който пътували трима мъже, тъй като видели как колата криволичи по улицата. 

По темата

Зад волана бил 27-годишният Митко Чавдаров, а в колата пътували брат му е техен приятел от Гърмен. Полицаите поискали да тестват шофьора за алкохол, но  тримата побягнали към махалата. Униформените тръгнали след тях, но били пресрещнати от група от 20 души, въоръжени с камъни, дървени колове и бутилки.

 „Един от тълпата е размахвал нож, други са ги замервали с камъни и твърди предмети. Един от полицаите е пострадал, тъй като е бил ударен с бутилка в областта на главата, а другият е бил ударен с дървен прът в областта на гърба”, обясни говорителят на ОДП на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов. 

За да овладеят напрежението в квартала пристигнало подкрепление от полицията.  Шофьорът е арестуван и дрегерът е отчел 1, 57 промила. В ареста вече са и брат му и техният приятел от Гърмен. 

Според роднини и съседи шофьорът не е бил пиян, а само без книжка. „Мъжът ми не беше пиян. Нищо лошо не е казал на полицаите, а те спукаха от бой. Те имат ли право да влязат в къщата ми в 1 часа през нощта и да ме бият? Имам 5 деца. Те подивяха направо”, оплака се Катя Чавдарова.

Тримата мъже ще бъдат съдени по бързата процедура за хулиганство, а а срещу шофьора ще бъде заведено и дело  за нанасяне на средна телесна повреда на униформени служители. 

Точно преди две седмици отново във Велинград бяха нападнати двама полицаи. Срещу единия от тях бе насочена моторна резачка.

Репортер: Благой Бекриев