Футболистът го е посетил дни преди Уил Фалк да изгуби битката с рака

Млад фен на „Астън Вила” получи утеха в последните мигове от живота си от „абсолютния си идол” - Стилиян Петров.

Уил Фалк в понеделник изгуби битката с рака след смела борба. 24-годишният младеж вече е победил веднъж коварната болест. Преди 2 години е страдал от рак на черния дроб. Този май обаче лекарите откриват, че има и рак на мозъка, пише „Бирмингам мейл”.

Неговият брат близнак – Джордж и техният приятел Карл се свързали с Стилиян Петров, който се върна на терена след дълга битка с левкимията, и го уговорили да посети болния Уил в последните дни от живота му.

„Петров беше неговият абсолютен идол и заради битката с рака, и заради това, че е капитан на „Астън Вила", разказва Джордж.

„Той беше в леглото, преживявайки последните си дни, и не знаеше, че Стан ще дойде. През цялото време спеше или слушаше музика. Карл дойде и каза: „Уил, имаш специален гост – Стилиян Петров”. Тогава се оживи”, разказва братът Джордж. „Показа на всички, че още е жив и се бори. Направи всичко възможно, за да седне в леглото и да си говори със Стан през цялото време, докато той беше там. Не си беше говорил така с никой от 4-5 седмици. Петров донесе фланелката си от последния му мач за „Вила”. Това беше много хубав жест”, разказва братът Джордж.

„Снимката, която си направиха, е последният път, когато той се усмихна. Няколко дни след това почина”, заявява още Джордж.

 

През изданието той разказва колко жизнерадостен е бил брат му, за жаждата му за живот и огромната му страст към футбола, особено към „Астън вила”.  

„Имаше сезонен билет за домакинските мачове на Астън Вила и също така често ходеше на гостуванията на отбора в различни градове заедно с мен и още няколко момчета от град Уиръл. Преди две седмици беше в болница, не знаеше колко болен е всъщност. Тогава ми каза: Джордж, трябва да звъннеш и да ни запазиш билети за гостуването на „Бристол Сити”! Трябва задължително да отидем!”, разказва Джордж.

Тогава братът излязъл от болничната стая, направил се, че е купил билети и се върнал.

Страстта му към футбола не свършва с „Вила”. Уил пътува из цяла Европа, за да гледате мачовете на националния отбор. Пътува дори когато се лекува първия път от рак.

„Беше и на мача с Исландия в Ница, дни след като мина лъчетерапия”.

През 2014 г. докато ходел на химиотерапии, заминал за Естония за европейската квалификация на Англия.

 

„Ходеше на химиотерапии всяка сряда. Проблемът е, че тя го изтощаваше. Една сряда го закарахме на лечение, след това искаше да замине. Взехме полет, запазихме хубав хотел и взехме всички нужни лекарства. Когато се върнахме от мача, медицинските сестри ни попитаха: „Не сте ходили в Естония, нали?”, а ние отговорихме: „Разбира се, че сме!” 

Футболът не е единствената любов на Уил. Младежът искал да стане пилот и преминал такъв курс.