При обилен снеговалеж колите ще бъдат насочвани към обходни маршрути

„При обилен снеговалеж ще се затварят тунелите "Витиня" и "Eчемишка" на автомагистрала „Хемус",  в които движението се осъществява двупосочно в едната тръба ”, съобщи в студиото на „Здравей, България” регионалният министър Лиляна Павлова. 

По темата

 „Когато имаме двупосочно движение в една тръба или едното платно на магистралата, ще сме длъжни да затворим изцяло този участък, той да бъде обработен и почистен, след което вече да пропускаме движението. За тировете ще има паркинги, където те ще трябва да изчакват, а леките коли ще преминават по обходни маршрути”, обясни регионалният министър. „Не може и не трябва да очакваме чист, черен асфалт през зимата, дори и на магистралите”, подчерта Павлова.

„Над 3080 са машините, които трябва да бъдат мобилизирани за почистване на републиканската пътна мрежа през зимата”, съобщи Павлова.

„ Това са комбинирани машини, които все още се използват в строителството, те трябва да бъдат преоборудвани до първи ноември. Когато завали сняг, фирмите ще имат два часа да разположат оборудваните машини по пунктовете”, уточни тя.

„Имаме необходимите количества почистващи материали за началото на сезона, не навсякъде има за целия сезон”, обясни регионалният министър.