В село Славяново над 90% от хората са гласували за генерала

В хасковското село Славяново се стягат за празник, след резултатите от вота. Въпреки че кметицата е от ГЕРБ – над 90% от хората са гласували за генерал Румен Радев.

По темата

Именно там живеят родителите на генерала - Георги и Станка Радеви. Той е електроинженер, тя дългогодишна счетоводителка на горското стопанство. Напускат село Славяново, когато Румен Радев е в трети клас и отиват да живеят в Хасково. След пенсия отново се връщат на село,  за да се наслаждават на старините и на внуците - двете деца на Румен Радев и детето на сестра му.

„Аз не бях много съгласен синът ни да скача в политиката, защото смятам, че тя е трудна работа”, признава Георги Радев.

В деня на балотажа следете развитието на изборния ден във Facebook страницата на Новините на NOVA. Харесайте я и ще получавате ексклузивна информация за хода на вота. 

Майката на генерала била против той да пилотира самолет.  „Аз и за летец бях против и за президент му казах, че е мръсна работа политиката”, призна Станка Радева.

След почти безсънната изборна нощ на първия тур, емоциите ще стават още по-големи до балотажа. Станка и Георги обаче са сигурни, че дори и синът им да стане президент те ще  останат да живеят в Славяново.

А Вие за кого ще гласувате на балотажа? Отговорете на анкетата ни ТУК.