"Още нищо не е загубено", добави тя

Кабинетът на Бойко Борисов подава оставка, ако Цецка Цачева не спечели президентските избори на балотажа в неделя. Това потвърди регионалният министър Лиляна Павлова пред NOVA.

"Ако не получим подкрепа на втори тур, то това трябва да е решението. Трябва да подадем оставка и да дадем право на хората да изберат какви политици предпочитат", добави тя.

„По средата на една битка, на полувремето, човек не подава оставка. Още нищо не е загубено. Аз съм оптимист”, заяви в студиото на „Здравей, България” Павлова. Коментарът ѝ беше по повод факта, че кандидатът на ГЕРБ остана на второ място на първия тур на президентските избори.

Има ли задкулисни преговори преди балотажа?

„Това не е краят на света. И не е проблем. Въпросът е принципен. Ако хората подкрепят и искат да подкрепят червена България и левите политики, които нашият опонент предлага, то тогава ние наистина трябва да поемем отговорността, че десните политики, които ние предлагаме, това, за което работи правителството, очевидно не е достатъчно. Очевидно нямаме подкрепа и ако това е така, ние трябва да си тръгнем достойно и да поемем тази отговорност”, добави регионалният министър.

ДОСТ ще подкрепят Цачева на втория тур

По думите на Павлова посланията, които излъчва ген. Румен Радев, са леви и далеч извън правомощията на президентската институция.

„Цецка Цачева е най-подготвена за позицията. Тя е балансьор в целия политически спектър. Нашата позиция беше по-коректна – да оставим кандидатите да се съревновават, да се срещат с хората и да получат тяхното доверие”, каза още министър Павлова.

Според нея партия ГЕРБ не е загубила от първия тур на президентските избори.

Слави Трифонов: ЦИК извърши чудовищна манипулация

А какво смята за референдума?

„Това, което показа референдумът, е, че хората залагат на лицата, на личностите и на техните качества”, отговори Лиляна Павлова.

Целия разговор гледайте във видеото.