Опасна ли е Спешната помощ у нас?

Лекар от Спешна помощ - София отишъл пиян при пациент. За това сигнализираха близките на болния. Случката е от столичния квартал „Факултета”. Жена извикала Бърза помощ, заради съпруга си, който бил с диабет и му прилошало. След като видяла, че д-р Марио Павлов едва стои на краката си, повикала друг екип.

Протест заради побоя над лекарка в Пазарджик

От Бърза помощ, обаче обясниха, че д-р Павлов не бил пиян, а е получил пристъп. Имал епилеспия и полиневропатия. Приемал силни успокоителни.

Колегите му не знаели, че състоянието му се е влошило. Работил в ситемата от около 10 години. Бил добър кардиолог и досега не е имало жалби срещу него. Тази сутрин е напуснал работа.

ИСТОРИЯ ЗА СПАСЕНИЕ: Малкият Валери, който се пребори с коварната болест

„Колегата от месеци наред, от половин година насам, двукратно е лежал в болнично заведение. Не се е чувствал добре. Имал неврологични проблеми със загуба на съзнание. Лекува се, взима седитативни медикаменти- противоепилептични, които влияят много на поведението, на статуса на походка. Така че на колегата му е прилошало”, коментира д-р Светла Богданова, зам.- директор на Центъра за спешна медицинска помощ.

Повече по темата гледайте във видеото.