Българите също са заплашени, ако не успеят да си плащат навреме

С шокиращото заглавие "Даряват имоти за изплащане на данъци" излезе днес вестик "Пазар" в Гърция. Новината потвърди бившия финансов зам.- министър Трифон Алексиадис. 

В текста се разкрива разсрочването, което подготвя Министерството на финансите, за да компенсира дълговете на данъкоплатците чрез присвояване на активи в полза на държавата.

"Има стар закон, който не е активиран и в момента е в ход издаване на министерско решение от Министерството на финансите, за плащане на задълженията чрез даряване на имота в полза на държавата", потвърди по тв Скай г-н Алексиадис.

Според информация това решение ще засегне и всички чужденци в Гърция, които имат задължения към данъчна служба. На база европейски споразумения могат да бъдат конфискувани жилищата им в родината, ако имат такива. 

Тоест, ако българин дължи данъци в Гърция и не пристъпи към разсрочване на задълженията си и плащането им, от Гърция могат да поискат конфискуване на жилището му в България.

Вестникът обяснява още за претенциите на МВФ за допълнителни мерки за 3.6 млрд. евро, за да участват в гръцката програма, за съдебната спогодба за "червените" кредити за малки и средни предприятия, както и обяснява защо всеки от двама startups слага катинар.

Новината, която взриви гърците, бе потвърдена от бившия финансов зам.- министър Трифон Алексиадис.

Репортер: Бойка Атанасова

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си