"Ние сме заключени в болката си", каза тя

Миролюба Бенатова беше в Хитрино от първия ден на взрива. Чрез нея и репортерите на NOVA се информирахме в първоначалния шок след инцидента.

„Има обвинения към екипите на пожарната, че са закъснели. Дали това е така, ние не знаем. Хората така са го възприели. Сторило им се е, че е минало много време и вероятно в такъв момент и една секунда е закъснение, и една минута е като един век. Не можем да кажем какво е било, не сме били там. Никой от нас не е виждал какво е да гори небето”, коментира журналистът Миролюба Бенатова в извънредното студио на NOVA.

„Ние, като хора, като общество, поради абсолютното предозиране до смърт от смърт, не можем да понасяме повече, че това ни се случва. Ние сме заключени в страховете си. Заключени сме в болката си. Не можем да понесем повече болка и затова, когато показваме нещастието, което се е случило, хората не могат вече да го гледат”, добави Миролюба Бенатова.

Как тя видя живота в село Хитрино гледайте във видеото. 

NOVA се присъединява към националната дарителската кампания на Българския червен кръст за събиране на средства за Хитрино. Желаещите да помогнат могат да го направят със SMS на телефон 1466. Стойността на един SMS е 1 лев.

Има и дарителска сметка, на която може да се превеждат средства за пострадалото село:

IBAN: BG64UNCR 76301078660913

BIC: UNCRBGSF

Още от "Миролюба Бенатова представя" гледайте ТУК.