Това е най-рисковата част от операцията

Спасителната операция в Хитрино навлиза в най-опасната си и критична фаза. Очаква се днес кранове да опитат да вдигнат част от празните цистерни. 

По темата

Очаква се да бъде изградена площадка и на нея пристигналите на място кранове ще трябва да преместят цистерните. Така постепенно ще се разчисти мястото на трагедията.

По последна информация от кризисния щаб има още три цистерни, които трябва да се разтоварят. Миг невнимание може де предизвика още страшни последствия.

Късно снощи в селото пристигнаха крановете, които се чакаха от Румъния. Започва и изграждането на платформи, на които да се сложат опасните цистерни. От една от тях все още изтича газ.

Вчера един от електрическите стълбове на изпепелената гара в селото беше на косъм да падне върху една от цистерните.

Именно поради тази причина днес ограничителните мерки до селото ще са още по-строги. Все още не е ясно кога хората ще могат да се върнат в домовете си. Властите обещават, че ако е възможно, и днес тези, които трябва да хранят животни, ще имат достъп до тях.

Очаква се днес да излезе официална информация от следствените органи дали влаковата композиция е навлязла в селото с превишена скорост. 

NOVA се присъединява към националната дарителската кампания на Българския червен кръст за събиране на средства за Хитрино. 

Желаещите да помогнат могат да го направят със SMS на телефон 1466. Стойността на един SMS е 1 лев. 

Има и дарителска сметка, на която може да се превеждат средства за пострадалото село: 

IBAN: BG64UNCR 76301078660913 

BIC: UNCRBGSF

ОТКРИТА СМЕТКА ЗА ДАРЕНИЯ НА ОБЩИНА ХИТРИНО

BG95DEMI92403100181704, DEMIBGSF

"ТЪРГОВСКА БАНКА Д" АД