Цветанов пък заяви, че вероятността ГЕРБ да състави кабинет с мандат на РБ, е 20% на 80%

По темата

Скандал се завихри в парламента. Партията на Меглена Кунева обяви, че няма да подкрепи правителство на Реформаторите заради неподкрепения от Патриотите Закон срещу корупцията, освен ако не договорят с патриотите подкрепа за антикорупционния закон.

Стопяват се надеждите както за съставяне на правителство, така и броят на желаещите да участват в този процес. 

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов пък заяви, че вероятността ГЕРБ да състави кабинет с мандат на РБ, е 20% на 80%.

Той обясни, че до неделя ГЕРБ ще проведе разговори с членовете на Изпълнителната комисия и структурите на партията, а в неделя или понеделник ще направи работна среща с РБ, пише БГНЕС.

Винаги, когато предстоят разговори, трябва да отиваме сериозно подготвени за тях и да се отнасяме с необходимото доверие към коалиционните ни партньори, с които управляваме вече две години. Затова дори и този шанс да е минимален - около 20%, изхождам от това, че винаги, когато трябва да разговаряме по теми, свързани със стабилността и управлението на страната, трябва да се отнесем отговорно”, обясни Цветанов.

Той коментира, че на тези разговори ще се види дали е възможно да се продължи политиката, която се прави в тези две години. 

Парламентът прие окончателно промените в Закона за борбата с тероризма.