Сърбинът е абсолютен доминатор на кортовете в Мелбърн в последните години

"Чувствам се феноменално. Не съм нумеролог, но 2017-та година ми звучи добре за седма титла от "Аустрелиън Оупън"", обяви световният номер 2 Новак Джокович, няколко дни преди началото на Откритото първенство на Австралия, предаде БГНЕС.

По темата

Сърбинът е абсолютен доминатор на кортовете в Мелбърн в последните години и тази година ще се опита да стане първия тенисист в историята, спечелил 7 титли от този турнир.

Той започна годината по успешен начин, печелейки титлата в Доха след победа във финала над Анди Мъри, който го измести от първата позиция в световната ранглиста в края на миналия сезон.

"Чувствам се феноменално, вълнувам се, че съм на може би най-добрия турнир от Големия шлем. Имам страхотни спомени и успехи в миналото тук, така че се радвам да се завърна. Годината е 2017-та, аз преследвам седма титла - не съм нумеролог, но ми звучи добре", сподели Джокович.

"Анди напълно заслужи първата позиция, след като се представи изключително във втората част на сезона. Ние вече изиграхме един страхотен мач в Доха", допълни Джокера.