NOVA продължава да е изборът на българите във важни за страната моменти, показват резултатите от церемонията по полагане на клетва на новоизбраните президент и вицепрезидент

Екипите на Новините на NOVA ще покажат на живо от пет различни точки в София встъпването в длъжност на петия български президент в неделя от 10.30 ч. Репортерите на NOVA, Николай Дойнов и неговите събеседници на площад "Св. Александър Невски" ще разкажат малко известни факти за военния ритуал пред паметника на Незнайния войн. Ще покажат и тържествената литургия в катедралния храм "Св. Александър Невски", както и предаванeто на властта в сградата на "Дондуков" 2. 

Инаугурацията  ще коментират и специалните гости на Надежда Узунова в студиото на NOVA – политици, анализатори, експерти по държавния протокол и военни специалисти. 

Пътят на Румен Радев от пилотската кабина до президентския стол, какво очакват хората от новия първи, накъде ще тръгне България под властта на генерала и кой опитва храната на президента, преди тя да му бъде сервирана? Отговорите на всички тези въпроси ще чуете от репортерите на NOVA, когато на сцената излиза петият президент – неделя от 10.30 ч. в извънредното студио "Новият първи" – смяната на караула. 

Междувременно сутрешният блок "Здравей, България" затвърждава лидерската си позиция в сутрешния часови слот, а NOVA продължава да е предпочитаната медия за българите във важни за страната моменти – това сочат резултатите в деня на полагане на клетва на новоизбраните президент и вицепрезидент Румен Радев и Илияна Йотова.

На 19 януари над 30% от активното население на възраст 18-49 години избра извънредното издание на "Здравей, България", продължило до 12.00 ч., което е с 28% повече от втората по гледаемост медия bTV. Над една четвърт от активното население проследи встъпването в длъжност на новата президентска двойка и коментарите по повод събитието в специалното студио на сутрешния блок "Новият първи", където аудиторният дял на NOVA e с 9% по-висок от този на bTV.

Новините на NOVA заедно с едни от най-опитните лица ще проследят най-важното, което съпътства встъпването в длъжност на петия български президент – в неделя, 22 януари, от 10.30 ч. по NOVA. Най-голямата медийна компания в страната Нова Броудкастинг Груп ще осигури най-интересното от деня и онлайн в реално време чрез всички свои платформи – едни от най-посещаваните новинарски сайтове Nova.bg, Vesti.bg, Dariknews.bg, радио NOVA NEWS, в канала на Новините на NOVA във Vbox7.com и в YouTube, както и в социалните медии Facebook и Twitter.