Патриотите твърдят, че ГЕРБ и БСП са откраднали голяма част от идеите им

Предизборната кампания започва, а наддаването за гласовете на 26 март – също. Партиите започнаха с обещанията си. Патриотите твърдят, че ГЕРБ и БСП са откраднали голяма част от идеите им.

„Няма монопол върху политически идеи, това не е запазена марка. Обаче си длъжен, когато си казал „А”, да го свършиш след това. И ГЕРБ, и БСП управляваха и в техните управления нямаше действия по отношение на демографската катастрофа и решаването й”, коментира в „Здравей, България” Ангел Джамбазки от ВМРО.

Той даде пример и с обещанието за средната заплата, която трябва да стане 1500-2000 лева. То е дадено преди 10 години, а сега ГЕРБ отново обещават същото нещо.

„Ние продължаваме да настояваме за доходи, за това да бъдат спрени помощите за малолетните родилки. За борбата с ромската битова престъпност, мигрантската криза. Ние сме последователни в обещанията в програмите ни”, коментира Джамбазки.

„БСП няма да увеличава данъчната тежест за средната класа. Едно обещание, което ще изпълним. С оглед на демографския ни срив, предлагаме на всяко едно работещо семейство да се приспада 50 лева от данък общ доход за всяко едно дете”, обясни Драгомир Стойнев от БСП.

„Средната работна заплата е плод на работеща икономика. Към този момент в София тя е над 900 лева. И досегашните икономически показатели, които правителството реализира, показват, че е съвсем реалистично в следващите години тя да стане 1500 лева”, заяви Георг Георгиев от ГЕРБ.

Какво още обещават ГЕРБ, БСП и Патриотите – разберете във видеото.