Мъж се представил за охранител и отмъкнал парите за пенсии

Нова схема за обири. Мъж открадна близо 15 000 лева за пенсии от пощата в Суходол. По какво тактиката на крадеца прилича на телефонните измами?

Действието се развива на 8-ми февруари в пощенския клон на улица „Овче поле” в Суходол. Около 10 часа сутринта пред пощата спира инкасо автомобил, охранителите носят парите за пенсиите – около 15 000 лева.

По темата

08:42 минути след като охранителите с инкасо колата си тръгват, а служителката заключва парите, в сградата влиза мъж, представя се също за охранител и иска от служителката да види парите.

Мъжът обяснил, че колата, с която охранителите донесли пенсиите, била обрана. Затова трябва да опише всички налични пари в касата.

„Възползвайки се от невниманието на госпожата, прибира парите и се отдалечава. Имало е достатъчно хора, които са присъствали на мястото и са чакали да си получат пенсиите”, обяснява Иво Величков от сектор „Измами” в СДВР.

Така крадецът отмъкнал парите пред очите на събралите се на опашка пенсионери. Единици успели да го изпреварят, като Василка Милушева. Възрастната жена се разминала на косъм с грабежа и с крадеца, разказа снаха й.

„Тя тъкмо ги беше взела, а той влязъл и казал, че инспектор е бил – и си е тръгнал с парите. Свекърва ми е последната, която си е взела парите”, казва Радка Ботева.

Има ли вече пари за пенсии не разбрахме и ние. Сега служителката в пощата отказа да пусне нашият екип в сградата.

Пари за пенсионерите ще има, защото сумите са застраховани. Пари обаче има и за крадеца. Той все още се издирва, защото в този пощенски клон камери няма.

Повече по темата гледайте във видеото.