Благодарение на EuroMillions всяка година милионери стават по няколко белгийци

В Деня на Св. Валентин белгиец и британец станаха победители в лотарията "Евромилиони", като спечелиха по 23 570 709 евро, предават ТАСС и БТА, цитирайки електронната версия на в. "Дерниер йор".

Те ще трябва да си поделят наградата, тъй като и единият, и другият е отгатнал вярната комбинация от числа.

 

Благодарение на EuroMillions, всяка година милионери стават по няколко белгийци. През октомври 2016 работник от службите за чистота в Брюксел уцели джакпота от 168 млн. евро, което стана най-голямата сума, печелена от лотарията в кралството.

Първият тираж на EuroMillions беше на 13 февруари 2004 година във Франция, Испания и Великобритания. През октомври същата година се присъединиха Люксембург, Белгия, Швейцария, Португалия, Ирландия и Австрия. Печелившите са облагани с данък само в Швейцария. Цената на билета е 2,5 евро. В лотарията участват около 200 млн. души.

По данни на комисията регулатор на развлекателната индустрия само през 2013 белгийците са похарчили 964 млн. евро за хазарт. Ако към тях се прибавят и 570 млн. евро, хвърлени в националната лотария, общата стойност на похарченото през годината в Белгия в игри на късмета е 1,5 млрд. евро.