Те ще участват в първото издание на фестивала HILLS OF ROCK

Guano Apes и Evanescence са първите големи имена, обявени за първото издание на фестивала HILLS OF ROCK. Той ще се проведе на 30.06 и 01.07. Фестивалът ще се реализира всяка година и ще се включи в рамките на инициативата "Пловдив – Европейска столица на културата през 2019".

По темата

Три сцени, всяка със свой собствен музикален стил и звучене, ще има на HILLS OF ROCK: Главна сцена (Main stage), Световна сцена (World Stage) и Алтернативна сцена (сцена “НА ТЪМНО”). Във фестивала се очаква да участват над 30 артисти и групи.

Наред със световни звезди, ще видим и актуални имена от съседните балкански държави, както и най-добрите български групи. Освен Evanescence и Guano Apes, на афиша на фестивала се виждат още британската рок група RavenEye, шведската метъл група Imminence и българските SEVI, Siluet, Krossfire и Dream Skiller. Скоро се очаква да бъдат потвърдени и анонсирани и останалите банди.

Фестивалът ще се проведе в парка около Гребен канал Пловдив, като главната сцена ще бъде изградена на терена на стадион Пловдив (без трибуните да бъдат използвани), а двете допълнителни сцени ще бъдат разположени около него, за да се избегне смесването на звуците.

Ограничено количество промо билети за целия фестивал са на цена от 80 лева и тръгват в продажба на 16.02.2017. Организаторите уточняват, че цените ще се повишават на няколко етапа до старта на фестивала и след анонсиране на нови групи.

Evanescence