Очаква се визите за българите до Канада да отпаднат от декември 2017 г.

Ново яростно противопоставяне БСП- ГЕРБ. Този път - на международна тема.

По темата

Спорното споразумение за търговия между Канада и евросъюза СЕТА беше гласувано в Европарламента, а Корнелия Нинова от БСП нарече национални предатели всички български евродепутати, гласували „За”.

Търговското и икономическо споразумение между ЕС и Канада предвижда премахването на митническите тарифи върху стоки и услуги. Според противниците му то дава огромни права на едрия бизнес, който ще може да съди отделните държави, ако не се спазват интересите му. Една белгийска провинция вече опита да го блокира.

СЕТА не мина безпрепятствено и през българския парламент. Документът в крайна сметка беше одобрен срещу уверението, че така визита за българите до Канада ще отпаднат от началото на декември 2017 г.

Няколко часа по-късно от ГЕРБ показаха разпечатка с гласуването. От нея е видно, че лидерът на ПЕС Сергей Станишев е сред гласувалите "За" СЕТА.

Самият Сергей Станишев написа във Facebook страницата си, че при едно от гласуванията е допусната техническа грешка. Три часа по-късно показа разпечатка на вота си, от която е видно, че е гласувал против СЕТА. 

Повече по темата гледайте във видеото.