На големия турнир той преодоля в два сета Денис Истомин

Нова победа за Григор Димитров. На големия турнир в Ротердам Гришо преодоля в два сета Денис Истомин.

Така Димитров се класира за четвъртфиналите, където ще играе с Давид Гофен. Гришо спечели последните два мача помежду им. 

Първата ракета на България започна по отличен начин двубоя с пробив в откриващия гейм, след което затвърди пробива и изглеждаше сякаш с лекота ще спечели първия сет. Истомин обаче вдигна нивото си на игра и успя да се върне в сета, като в крайна сметка се стигна до тайбрек. Той бе изключително равностоен, но все пак класата и увереността на Григор си казаха думата и той се наложи със 7-5.

Втората част започна по подобен начин и полуфиналистът от Аустрелиън Оупън проби в началото, а след това успя да вземе подаването на съперника си още веднъж и в крайна сметка да затвори мача след малко повече от час и половина игра.

По този начин Димитров стигна до ¼-финалите на надпреварата, където ще се изправи срещу 3-ия поставен Давид Гофен, който днес победи в три сета представителя на домакините Робин Хаасе. Това ще е трети мач между двамата от началото на годината, като до момента Гришо успя да постигне чисти победи на ¼-финалите в Мелбърн и на финала в София. Двубоят ще започне в 20:30 часа българско време в петък, уточнява БГНЕС.