Той е напуснал страната през ГКПП „Калотина” и не се е връщал

Още един осъден у нас се измъкна от излежаване на присъдата си. Един от тримата гардове, прочули се с побоя над шофьор на Околовръстното шосе в София, е напуснал страната. Осъден е на три години затвор, при това за друго престъпление. 

По темата

Преди година Георги Близнаков, Христо Христов и Александър Гечев от кортежа на Ивайло Борисов-Ториното пребиха Васко Наумов и съпругата му на Околовръстното шосе в София след скандал за предимство.

След няколко месеца в ареста Близнаков, Христов и Гечев бяха освободени. През август миналата година  районната прокуратура в София внесе обвинителен акт срещу тях за хулиганство и нанасяне на средна телесна повреда.

Няколко дни преди да му повдигнат обвинения обаче Георги Близнаков е  напуснал България. Сега той е в Украйна, а делото не се отлага заради него, твърди адвокатът му Марияна Тодорова.

Георги Близнаков не за първи път посещава Украйна. След скандала с побоя се появиха негови снимки с униформа и  стана ясно, че е бил част от отряда Тайфун на бунтовниците в Донбас.

С най-тежки обвинения от тримата е Александър Гечев. Година по-късно  Гечев е продавач–консултант  и твърди, че никога не е удрял Наумов.

Делото  ще се гледа отново на 12 април.