В борда на директорите на болницата вече ще има петима членове

Здравният министър Илко Семерджиев смени директора на "Пирогов". В стола на проф. Стоян Миланов ще седне  проф. Асен Балтов.

По темата

С решение на министъра е сменен и състава на борда на директорите на болницата. Прекратени са пълномощията на  д-р Константин Желев Димов, д-р Атанас Живков Кацаров и проф. д-р Стоян Георгиев Миланов, а на тяхно място са назначени д-р Емил Доросиев, д-р Людмил Джунков, адвокат Илиян Кършев и финансистката Живка Савова.

„Предложих на проф. Миланов да остане в Съвета на директорите, но той не пожела. Не задължавам никого с нищо. Приемам всякакви оставки“, коментира министърът на здравеопазването.

След промените обаче проф. Стоян Миланов незабавно е подал оставка от новия Съвет на директорите по лични и професионални причини, както и като национален консултант по спешна медицина.

"Университетската болница за активно лечение и спешна медицина „Пирогов“ е номер едно по задлъжнялост сред всички болници, чийто едноличен собственик е държавата в лицето на Министерството на здравеопазването", напомнят от ведомството. Към 31 октомври 2015 година задълженията, натрупани от „Пирогов“, са били близо 24 милиона лева, а година по-късно - над 24 милиона лева. 

„С увеличаването на борда на директорите и подсилването му с юрист, а от днес и с финансист, се надяваме да се подобри управлението, здравните и финансовите показатели на „Пирогов“, обяви министърът на здравеопазването д-р Илко Семерджиев.