Как да опазим домовете си?

Mалолетно момче отмъкна входна врата на блок. Охранителни камери заснеха как младежът смъква вратата за секунди и изчезва. Случаят е от петък миналата седмица и се случва в столичен квартал. От полицията вече работят по случая, а хората си искат вратата и спокойствието. Квартал „Красна поляна”, бл. 241, минути след 13 часа на обяд.

„Той идва оттук, спокойно си ходеше. Младо момче под 20 години, слабичко. Дойде с качулка. Свали си качулката до врата. Влезе вътре. С лекота си вдигна всичко, нарами го после на главата и си тръгна спокоен пак оттам, откъдето дойде”, разказва Олга Станева.

По темата

За по-малко от минута врата изчезва. А с нея и спокойствието на хората, живеещи в блока.

„Кражби има безкрайни. В съседния вход с желязна врата заключен всички парапети са откраднати между етажите”, казва Володя Петров.

„Не сме очаквали никога това нещо”, възмущава се Олга.

„На майка му на този крадец плащаме социални и какви ли не пари и тя нито го е възпитала, нито го е интегрирала и сега да върне парите”, каза Володя Петров.

Именно заради многото набези хората от входа сложили нова врата, камери и осветление - за да опазят и домовете си и себе си.

„Непрекъснато намираме наркомани в мазето и междуетажието е в безпомощно състояние. Затова сложихме и камертата. Викаме бърза помощ. Прибират ги”, разказва Володя Петров.

„Това е отворен двор. Приятесняваме се и почти всички, които не работиме, не мърдаме от дома”, допълва Олга Станева.

А през нощта хората от блока си правят дежурства - да не им откраднат и останалото. От полицията ни обясниха, че вече е ясно кой е крадецът, но все още не могат да го открият. А най-вероятно става дума и за малолетно дете.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.